Featured

Kanal İstanbul da rezil edilecek mi? – Yeni time lapse macerası

Daha önceki yazımda Osmangazi Köprüsü’ne ait time lapse tekniği ile üretilmiş videoyu (time lapse denemez ya) izleyip yorumlar yapmıştım. O yazıya buradan https://istanbulkurgumontaj.com/osmangazi-koprusu-time-lapse-video-analizi/ ulaşabilirsiniz.

Şimdi gündemde Kanal İstanbul var. Bu projenin hayata geçirilme olasılığı mevcut. Eğer hayata geçirilirse, bu büyük projenin yapılış sürecini anlatan iyi de bir time lapse video ihtiyacı olacak. Dünya üzerinde insan eliyle yapılmış kanal sayısı gerçekten çok az. Dolayısıyla bu proje, bizim bir tür vitrin projemiz olacak. Projeye ait görseller, time lapse videolar pek çok farklı mecrada paylaşılacak, gösterilecek. “Böyle yaptık” diyerek gurur duyulacak, milyonlarca kez izlenecek. Tabi doğru şekilde görselleştirilirse…

Ama eğer projeyi üstlenen firma / firmalar vizyonsuz davranıp “ucuzculuk” yaparlarsa üzgünüm ama projenin time lapse görselleştirme tarafı “murdar” olacak. Yahut “daha iyi yapar” diyerek iş, yurt dışından birilerine verilecek. Oysa ülkemizde bu projenin üstesinden gelebilecek gözü iyi, tecrübeli, bilgili pek çok adam var.

En güzeli devlet, işin görselleştirilmesi tarafını müteahhit firmaya bırakmadan kendisi seçecek yapacak kişiyi. Alınan tekliflerde bir zahmet gözler rakamları görmeden önce referanslara kayacak ki yapılan iş Osmangazi Köprüsü videosu gibi rezil olmasın.

Kanal İstanbul proje alanı çok geniş, çok farklı noktalarda çok farklı işler yapılacak proje boyunca. Bu noktaların tek tek belirlenip üzerinde çalışmak gerekir. Yani projenin görselleştirilmesi çok zor ve kesinlikle işte uzmanlık ve tecrübe gerektiriyor. Ve bu proje sadece bir kanaldan da ibaret değil. Etrafına pek çok farklı bina, kompleks, otel, kültür merkezi yapılacak. Bunlar da ayrıca değerlendirilmeli.

Umuyorum ki proje rezil edilmez ve gururla seyredilecek nihai bir time lapse videosu oluşturulur. İşi vermeseniz de bu konuda uzmanlığımızı yabana atmayın, destek alın, görüş alın. Bizi arayın!

Tolga Akbaş : 535 893 43 26

Referanslarımız : https://www.youtube.com/user/istanbulkurgumontaj